هنگامی که ماهیچه ها دچار انقباضات شدید و غیر ارادی می گردند، فرد دچار گرفتگی عضلات می شود.
به طور معمول گرفتگی هنگامی رخ می دهد که:
- عضله از روی دو مفصل عبور می کند. شایع ترین محل هایی که اسپاسم عضلانی در آن ها اتفاق می افتد، پشت ساق پا، کف پا، جلوی ران، پشت ران و همچنین پشت کمر می باشند.
- اگر فرد در رژیم غذایی خود دچار فقر مواد معدنی نظیر منیزیم، کلسیم و پتاسیم باشد، به مرور زمان دچار گرفتگی عضلات می گردد.
- نشستن های بی قاعده و طولانی مدت، فعالیت های بدنی شدید ، وارد کردن فشار زیاد به عضلات، گردش خون ضعیف و رژیم غذایی نامناسب و عاری از فیبر از جمله عواملی است که سبب بروز گرفتگی عضلات می گردند.
- به طور کلی اگر خون رسانی به عضلات متوقف گردد و یا سطح الکترولیت های بدن مانند منیزیم، کلسیم و پتاسیم کاهش یابد و یا بدن دچار کم آبی گردد، احتمال بروز گرفتگی عضلات در افراد افزایش می یابد.
- فعالیت بدنی شدید و یا بلند کردن اجسام سنگین سبب فشرده شدن و ضعیف گشتن اعصاب ستون فقرات شده که در هنگام شروع فعالیت و یا تغییر ناگهانی وضعیت بدن، ممکن است احتمال گرفتگی عضلات را در فرد افزایش دهد.
منیزیم موجود در رژیم غذایی و یا مکمل های کمک درمان، سبب بهبود عملکرد هورمون پاراتیروئید شده، نتیجه آنکه فعالیت این هورمون موجب جذب بیشتر کلسیم درون استخوان ها می گردد. از طرفی تعادل کلسیم و منیزیم موجب کاهش:
- انقباضات خودبخودی
- پیشگیری از رسوب کلسیم
مصرف مکمل هایی که حاوی منیزیم و ویتامین ب6 می باشند، باعث:
- بهبود تراکم استخوان
- پیشگیری از ایجاد اسپاسم های عضلانی در افراد
گرفتگی عضلانی در هر سنی با میزان فعالیت های گوناگون می تواند رخ دهد. بنابراین افراد جهت پیشگیری از گرفتگی های عضلانی، باید رژیم غذایی سرشار از منیزیم، کلسیم و پتاسیم مصرف نمایند. چراکه در صورت عدم مصرف میزان نیاز روزانه، فرد دچار گرفتگی عضلات می گردد.
منابع طبیعی این مواد مواد معدنی شامل انواع میوه ها، سبزیجات با برگ سبز و حبوبات می باشند. همپنین می توان از طریق مصرف مکمل های مرتبط، احتمال بروز گرفتگی عضلانی را کاهش داد.