یبوست یکی از مشکلات شایع است که به صورت فانکشنال و یا ارگانیک بروز می کند. گهگاهی یبوست می تواند با سندروم روده تحریک پذیر همپوشانی داشته باشد.
درمان یبوست
در ابتدا پزشک می بایست به وسیله علائم بالینی و آزمایش های کلینیکی از قبیل زمان عبور کولون بین یبوست واقعی و کاذب افتراق بگذارد. تعدادی از بیماران از مسهل ها بدون نسخه پزشک استفاده می کنند. عده زیادی از بیماران که یبوست دارند، با تغییر سبک زندگی و استفاده از مسهل های ساده مشکلشان برطرف می شود. اما شروع یبوست در سن بالای 50 سال باید جدی گرفته شود تا این که خلاف آن ثابت شود. در مورد سندورم روده تحریک پذیر که می تواند با علائم یبوست خود را نشان دهد درمان های حمایتی کافی است. آنچه از نظر پزشکان مهم است، تعداد دفعات اجابت مزاج است در حالي که براي بيماران علاوه بر تعداد دفعات، دفع راحت، حجم و قوام مدفوعي که دفع مي شود نيز بسيار مهم است.
يبوست هيچ تاثيري در افزايش وزن نداشته و نقش مهمي در ايجاد بواسير ندارد. يبوست و باقي ماندن مدفوع به مدت طولانی باعث مسموميت بدن انسان در اثر جذب سموم مدفوع نمي شود. کم کاري تيروئيد از علل بسيار نادر يبوست بوده و نقش مهمي در يبوست ندارد. کولون طولانی به خصوص دوليکوکولون هيچ نقشي در ايجاد يبوست نداشته و عمل جراحي جهت برداشتن آن کمکي در درمان يبوست نمي کند. مصرف زياد آب و مايعات نقش مهمي در درمان يبوست (غير از افرادي که دهيدراتاسيون شديد دارند) نداشته و توصيه نمي شود. افزايش تحرک بدني، ورزش و مصرف فيبر زياد در غذا در برخي از افراد ممکن است در درمان يبوست موثر واقع شده ولی در همه افراد يبوست را برطرف نمي کند.
یکی از روش های بهبود یبوست استفاده از مکمل هایی نظیر گلوکومانان می باشد. این فراورده حاوی فیبرکنجاک بوده که علاوه بر پر کردن حجم معده و احساس سیری، سبب بهبود یبوست در افراد نیز می گردد.